Starten met ondernemen?

Samen aan de slag

Hoe waardevol en spannend is het als je aan de vooravond staat van een start of doorbraak als ondernemer? Of als je je hoofd breekt over marketing, of die lastige verkoopgesprekken onder de knie wilt krijgen? Precies die vraagstukken zijn een kolfje naar onze hand. Onze ogen gaan glinsteren als we daar samen met jou mee aan de slag mogen gaan. Hoe we dat doen?

Onze ervaren ondernemerscoaches begeleiden je intensief in jouw ondernemerschap. Het programma dat je volgt is modulair en daarmee krijg je een traject op maat. We proberen aan te sluiten op je budget, je tijd, achtergrond en behoefte. Daarop passen we de inhoud, de doorlooptijd en het tarief aan. Hier lees je meer over onze manier van werken.

Ondernemersintake

We beginnen altijd met een ondernemersintake. Om kennis te maken en je achtergrond en vragen te inventariseren. N.a.v. deze intake volgt een advies op maat aan jou of je werkgever.

Er kan ook worden gekozen voor een uitgebreide intake: Dit traject start met een ondernemersassessment (Entrepreneurscan). Daarnaast wordt er gekeken naar de kansen in de markt en haalbaarheid van het plan. Dat voorkomt tijd- en geldverlies in het vervolgtraject! Zo krijg jij of jouw werkgever een nog beter onderbouwd advies. Dit traject duurt zo’n vier weken.

Oriëntatiefase

Heeft het ondernemersassessment (Entrepreneurscan) nog niet plaatsgevonden, dan is dat alsnog de eerste stap in de oriëntatiefase. Middels ons modulaire businessprogramma ONDERNEEM ga je je plannen uitwerken, onderbouwen en concretiseren. Daar hoort stevig marktonderzoek bij. Het eindresultaat van deze fase is een solide ondernemingsplan, helemaal zelf ontwikkeld. Dat geeft inzicht, vaardigheden en zelfvertrouwen!

 

Businessprogramma ONDERNEEM

Met het businessprogramma ONDERNEEM van OvO zet je alle beslissende stappen om je business van de grond te krijgen of te verbeteren. We hebben deze methodiek speciaal ontwikkeld voor het opdoen van kennis, maar vooral voor het creëren van inzicht en het aanleren en verbeteren van ondernemersvaardigheden.

ONDERNEEM heeft acht modules met werkopdrachten, om deze doelen te realiseren:

  • Je ontwikkelt een Wereldondernemer mindset
  • Je kiest het businessmodel dat goed bij je past en jou een goed inkomen oplevert
  • Je leert hoe je met een vlijmscherpe focus een definitief einde maakt aan wikken en wegen
  • Je gaat jezelf ijzersterk en onderscheidend in de markt neerzetten
  • Je ontwikkelt een eigen aanbod dat je klanten superenthousiast maakt
  • Je gaat veel betere tarieven neerzetten, waardoor je in minder tijd meer gaat verdienen
  • Je vindt je eigen en authentieke manier om klanten te vinden en te overtuigen

Training en intervisie. Doorlopende training van en intervisie met onze mensen maken een vast onderdeel uit van het kwaliteitsprogramma. Voor specialistische vragen worden experts uit het netwerk van OvO ingeschakeld. Zij werken altijd samen met je coach (hij of zij staat letterlijk en figuurlijk naast je in gesprekken met anderen).

Uitvoeringsfase

In de uitvoeringsfase ga je de onderneming opstarten aan de hand van jouw praktische en solide ondernemingsplan. Aan de slag dus! Met financiën, marketing, sales en alle andere praktische zaken die daarbij horen.

Het complete traject van oriëntatie tot uitvoering duurt minimaal 9 maanden en al die tijd is jouw coach er ook buiten de sessies om voor jou om ‘on the job’ te ondersteunen en te adviseren. Stap voor stap doorloop je de bewezen OvO-methodiek zodat je op lange termijn voorziet in je eigen inkomen en je doelen realiseert.