Onze visie op ondernemerschap.

Ondernemen moet in je bloed zitten?

Die mythe van ‘je hebt het of je hebt het niet’ vinden wij klinkklare onzin. Elke dag werken wij met professionals en ondernemers van verschillende komaf, opleidingsniveaus en leeftijden. Sommigen vol zelfvertrouwen, anderen vinden het doodeng. Een aantal heeft al een goed kennisniveau, anderen hebben nog veel te leren. En dat zijn lang niet allemaal ‘geboren ondernemers’, voor zover dat al bestaat. Degenen die investeren in zichzelf redden het meestal prima. Met al hun talenten en valkuilen creëren ze het ondernemerschap en het leven dat bij ze past en waar ze blij van worden.

Vergroot je kansen. Wij staan je graag bij, al 15 jaar. En dat helpt natuurlijk. Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat coaching, training en goed advies de kansen op succesvol ondernemerschap drastisch verhoogt. Want zo voorkom je valkuilen, leer je van een ander en kun je versnellen wanneer mogelijk en wenselijk.

Op je eigen manier ondernemen. Wist jij dat in Nederland ruim 2 miljoen ondernemers (waarvan 1,3 miljoen zzp’er) actief zijn? Allemaal ondernemers die elk op hun eigen manier hun ondernemerschap vormgeven.

De keerzijde. Er is helaas ook een keerzijde. De helft van de startende ondernemers in Nederland stopt namelijk binnen 5 jaar met het eigen bedrijf. Daarmee gaat veel tijd, energie, geld en potentieel ondernemerschap verloren. En daar hebben wij als samenleving, maatschappij en ondernemers-community last van. Terwijl ondernemerschap van groot belang is. Het zorgt voor elan, vernieuwing, creativiteit, banen en inkomen.

Hulp vragen helpt. Ruim de helft van de ondernemers in Nederland zoekt geen hulp bij vraagstukken rondom hun onderneming. Ook investeren er maar weinig in zichzelf, via coaching, training en advies. Waarom is dat? Dat heeft in onze visie voor een groot gedeelte te maken met de de mythes ‘ een ondernemer dopt zijn eigen boontjes’ en ‘ondernemen moet in je bloed zitten’. Om hulp vragen is zeker geen zwaktebod en door zelfreflectie ga je gewoonweg beter ondernemen.

Ondernemen doe je zelf, maar niet alleen.

Daarom delen we graag ónze visie en missie op ondernemerschap met je: