Samen kom je verder!

07 juni 2021

Als we doen waar we goed in zijn, doen we het als vanzelf goed. Zo werkt dat, heel simpel eigenlijk. Wil dat zeggen dat we altijd alles goed doen? Nee natuurlijk niet! Laten we heel eerlijk zijn, niet iedereen die bij ons aan tafel komt met de wens ondernemer te worden, wordt het ook echt. Dat zouden wij als ondernemerscoaches als falen kunnen zien. Want we willen toch niets liever dan ondernemers coachen?

Dat laatste klopt. Wij krijgen allemaal een sprankeling in onze ogen bij het coachen van ondernemers, in welke fase ze van hun ondernemerschap ook zitten. Maar dat wil niet zeggen dat iedereen die bij ons binnenkomt, ook persé moet gaan ondernemen. Ook niet als de vurige wens er is. Want soms blijkt tijdens ons traject in de beginfase al dat iemand niet gelukkig zal worden van het ondernemerschap. Dat dacht ie wel toen hij van zijn werkgever de vraag kreeg waar hij mee geholpen zou zijn tijdens de reorganisatie. Hij dacht echt dat hij ondernemer wilde worden, al die goede ideeën die constant in hem opborrelde wilde hij zelf gaan uitvoeren. Dat is geen falen, van niemand, integendeel! Het is pure winst om daar in een vroeg stadium achter te komen.

Ondernemer of niet?

Maar al coachend kwamen we tot de conclusie dat hij zeker met die ideeën aan de slag moet gaan, maar dat de rol van ondernemer niet paste. Op dat moment wisten wij ook, dat wij niet meer de beste partij voor hem waren. Deze creatieve duizendpoot kon beter geholpen worden door een organisatie die onderzoekt waar iemand staat in zijn loopbaan. Wat de vervolgstappen kunnen worden. Ondernemen is ook keuzes maken, focus aanbrengen en vooral: weten waar je niet goed in bent. En daar een oplossing voor zoeken. Daarom werken wij, Ondernemers voor Ondernemers, heel nauw samen met Cereo. Want dit Centrum voor loopbaanbegeleiding, re-integratie en outplacement ondersteunt werkgevers en werknemers bij een volgende stap. Al dan niet bij dezelfde werkgever. Cereo heeft alles in huis, van sollicitatietrainingen tot arbeidsdeskundig advies en onderzoek. Zaken waar wij als OvO minder verstand van hebben. Onze samenwerking is dus een logische, want op die manier kunnen we iedereen goed helpen. Ondernemer of niet!

Giftige fabel ontkracht

07 juni 2021

Ondernemers vertellen elkaar veel fabeltjes. Maar de sterkste en hardnekkigste is toch wel: ‘Ik ben niet zo’n verkoper’. We hebben het al honderden keren gehoord. En ook al honderden keren ontkracht!

Van wikker en weger naar succesvol ondernemer: kom van die zolder af!

13 januari 2021

We zien ze zo vaak: ondernemers met supersterke ideeën. Ideeën die ze niet delen met de wereld, diebinnen de muren van de zolderkamer blijven.